Voorstellen

Mijn naam is Joke Baauw en ik heb een passie voor schilderen. Vanaf 1985 ben ik een aantal jaren in de leer geweest bij verschillende kunstenaars, zoals Anika Koot, Jozef Debski en Ronald Soeliman. Ik leerde er o.a. verschillende technieken en materialen kennen. Ook volgde ik een schriftelijke teken opleiding via de tekenacademie te Groningen.

Daarna heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Deze ontwikkeling werd vooral bepaald door mijn grote liefde voor de natuur en met name voor dieren. Ik wil hen een podium geven met mijn schilderijen. Het gebruik van kleuren en het realistisch schilderen hebben daarbij mijn fascinatie. Mijn inspiratie haal ik dus voornamelijk uit de natuur. De onderwerpen vertellen vooral over huisdieren, in het wild levende dieren en mensen. Mensen uit verschillende culturen en de combinatie mens en dier blijven voor mij zeer interessante onderwerpen. Ook andere onderwerpen komen aan bod, zoals een stilleven, bloemen.

Ik schilder ook graag in opdracht. Het is voor mij een mooie uitdaging om mensen blij te maken met een schilderij naar hun eigen keuze. Zo heb ik vooral veel huisdieren, met name honden en katten, geschilderd in opdracht, als ook bloemen op een kast en Pipowagen. Muurschilderingen zijn ook mogelijk. Als u naar beneden scrolt ziet u een aantal voorbeelden.

Ik schilder de laatste jaren meestal met acrylverf. Dat doe ik op doek, canvas board, papier, paneel en ook op lampenkap, kastje, kistje, dienblad...

Wilt u iemand of uzelf verrassen met een schilderij, een portret of een beschilderd voorwerp? Wilt u een workshop schilderen of expositie organiseren, of heeft u een andere vraag? Neemt u dan gerust, vrijblijvend contact met mij op via de mail of telefoon.

Adres : Molenweg 3B te Giethoorn, e-mailadres: info@jokebaauw.nl tel: 06-22941970

Ik ben lid van de NABK (Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars).